سرطان سینه

دیابت و سرطان پستان چه ارتباطی با هم دارند؟

اغلب دیابت همراه با بیماری‌هایی مانند بیماری کلیوی و قلبی شناخته می‌شود، اما چگونه با سرطان پستان مرتبط است؟

به گزارش آی‌زندگی، مطالعات نشان داده‌اند که برخی از عوامل مرتبط با دیابت در این زمینه نقش دارند:

قند خون بالا (هایپرگلیسمی): یک عامل خطر برای پیشرفت سرطان است، به این معنی که قند خون بالا ممکن است منجر به رشد سلول‌های تومور شود.سطوح بالای گلوکز در افراد مبتلا به سرطان سینه باعث افزایش سطح فاکتور رشد شبه انسولین (IGFBP۲) می‌شود که می‌تواند منجر به مقاومت در برابر شیمی‌درمانی شود. و می‌تواند منجر به رشد سلول‌های سرطانی شود.

سطوح بالای انسولین به دلیل مقاومت به انسولین (هایپرانسولینمی): با آغاز تشکیل سرطان سینه و رشد سلول‌های سرطانی مرتبط است.

عدم تعادل هورمونی: علاوه بر استروژن، هورمون‌های دیگری نیز در ارتباط بین دیابت و سرطان سینه نقش دارند.تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت مرتبط با چاقی و سطوح بالای لپتین، هورمونی که توسط سلول‌های چربی ساخته می‌شود، آروماتاز و استروژن، سیتوکین‌های پیش‌التهابی و رشد سلولی را افزایش داده‌اند که همگی می‌توانند منجر به رشد سلول‌های تومور شوند.

التهاب مزمن: التهاب مرتبط با دیابت، به دلیل افزایش سطح سیتوکین‌های التهابی و آدیپوکین‌ها ممکن است منجر به رشد تومور سینه شود.

درمان و مدیریت

درمان سرطان پستان و دیابت نوع ۲ رویکردهای بسیار متفاوتی دارند. در حالی که برخی ملاحظات پزشکی مهم در هنگام درمان هر دو بیماری وجود دارد، می‌توان آنها را به طور همزمان مدیریت کرد.افراد مبتلا به سرطان پستان و دیابت همچنان می‌توانند مانند افراد مبتلا به سرطان بدون دیابت، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی مناسب دریافت کنند. با این حال، برخی از درمان‌های سرطان ممکن است اثرات منفی بر مدیریت دیابت داشته باشند، که مستلزم برنامه‌های درمانی ویژه توسط پزشک است.

برای مثال، برخی از ایمونوتراپی‌های سرطان می‌توانند از تولید انسولین جلوگیری کنند یا مقاومت به انسولین را القا کنند، که هر دو می‌توانند باعث افزایش قند خون شوند.علاوه بر این، شرایط زمینه‌ای مرتبط با دیابت ممکن است بر روی درمان‌های سرطان تاثیر بگذارد. برخی شرایط ممکن است انواع داروهای مورد استفاده برای درمان سرطان پستان و تعداد داروها را محدود کند.

پرتودرمانی خطر عوارض قلبی عروقی را افزایش می‌دهد، که ممکن است آن را به یک درمان پیچیده برای افراد مبتلا به دیابت، بیماری قلبی و سرطان پستان تبدیل کند. از سوی دیگر، برخی از درمان‌های دیابت نوع ۲ ممکن است اثرات مطلوبی بر نتایج سرطان پستان داشته باشند. به عنوان مثال، گلوکوفاژ (متفورمین: یک داروی رایج برای کنترل قند خون) نتایج را در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مبتلا به سرطان پستان بهبود می‌بخشد.

مدیریت دیابت از طریق رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی نیز می‌تواند تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از سرطان داشته باشد.

منبع: سلامت

پربیننده امروز
آخرین مطالب