“راهبرد چاپ سه بعدی دبی” ابتکاری بود که در سال ۲۰۱۶ توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی آغاز شد تا این شهر را به یک هاب اصلی فناوری تبدیل کند.
ساخت مسجد با پرینتر سه بعدی در امارات
به گزارش آیزندگی؛ تکمیل روند چاپ سه بعدی سازه ساختمان حدود چهار ماه طول خواهد کشید و ۱۲ ماه دیگر نیز برای تجهیز کامل آن با امکانات مناسب زمان نیاز خواهد بود.
نخستین مسجد چاپ سه بعدی شده در جهان توسط دپارتمان امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دبی (Islamic Affairs and Charitable Activities Department) در کشور امارات ساخته خواهد شد.
بنابر بیانیه مطبوعاتی دپارتمان امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دبی، این مسجد با مساحت ۲۰۰۰ متر مربع قرار است در یکی از قدیمیترین محلههای امارات به نام بر دبی (Bur Dubai) ساخته شود و پیش بینی میشود در سال ۲۰۲۵ میزبان ۶۰۰ نمازگزار باشد.
به گفته دپارتمان امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دبی، تکمیل روند چاپ سه بعدی سازه ساختمان حدود چهار ماه طول خواهد کشید و ۱۲ ماه دیگر نیز برای تجهیز کامل آن با امکانات مناسب زمان نیاز خواهد بود.
سه کارگر کار با چاپگر سه بعدی را بر عهده خواهند داشت که میتواند با سرعت چاپ دو متر مربع در هر ساعت کار کند.
ترکیبی از مواد خام و بتن با دقت آماده شده برای ساخت این مسجد استفاده خواهد شد.
به گفته الشیبانی، مدیر بخش مهندسی دپارتمان امور اسلامی و فعالیتهای خیریه دبی، فناوری ساختمان سه بعدی پایداری بیشتری به این مسجد میبخشد. استفاده از چاپ سه بعدی ضایعات مصالح ساختمانی را کاهش خواهد داد و گزینهای دوستدار محیط زیست است.
الشیبانی اشاره داشته است که هزینه ساخت این مسجد با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی ۳۰ درصد بیشتر از روش عادی است، زیرا نخستین نمونه در جهان محسوب میشود.
انتخاب ساخت مسجد با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی هم راستا با برنامههای بلندپروازانه دبی برای تبدیل شدن به یک مرکز پیشرو در فناوری تا سال ۲۰۳۰ است.
“راهبرد چاپ سه بعدی دبی” ابتکاری بود که در سال ۲۰۱۶ توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی آغاز شد تا این شهر را به یک هاب اصلی فناوری تبدیل کند.
امیر دبی در پشتیبانی از هدف خود و برای حصول اطمینان از اینکه ۲۵ درصد از کل ساختمانهای آینده در این شهر چاپ سه بعدی شده اند، حکمی را برای استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در صنعت ساخت و ساز صادر کرد.
این اقدام موجب شد تا بسیاری از تولیدکنندگان فناوری پیشرفته ساختمانسازی از سراسر جهان محصولات خود را به دبی ارسال کرده و از آنها برای ساخت سازههای آزمایشی استفاده کنند.
عصر ایران