به گزارش آیزندگی، بدن انسانها از التهاب بهعنوان واکنشی برای مبارزه با بیماریها و التیام جراحات استفاده میکند اما التهاب مزمن و درازمدت میتواند خطرات مختلفی را به همراه داشته باشد: التهاب مزمن و درازمدت به سلولهای DNA آسیب میرساند که همین اتفاق میتواند باعث ابتلا به سرطان شود ، مقاومت به انسولین را افزایش میدهد و درنتیجه میتواند باعث ابتلا به دیابت شود و رشد پلاکهای مخرب در عروق خونی را افزایش میدهد و عامل محرکی برای شکلگیری لختههای خون است، درحالی که چنین روندی میتواند باعث ابتلا به بیماریهای قلبی شود. خطر ابتلا به التهاب مزمن و درازمدت تحت تاثیر رژیم غذایی قرار دارد، زیرا بعضی از خوراکیها و مواد غذایی میتوانند باعث شکلگیری التهاب بیشتری در بدن شوند. بنابراین، محدود کردن یا حذف کردن این ۴ خوراکی از رژیم غذایی میتواند به کاهش التهاب و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک کند.
۱. خوراکیهای شیرین
مواد غذایی یا نوشیدنیهای سرشار از قند مانند نوشابهها و انواع شیرینیها میتوانند از دو طریق باعث شکلگیری التهاب شوند: قندها در درجه اول، کبد را به تولید اسیدهای چرب تحریک میکنند. وقتی که بدن این اسیدهای چرب را هضم میکند، ترکیباتی بهوجود میآیند که میتوانند شروع فرایندهای التهابی را تحریک کنند. مصرف خوراکیهای شیرین، بدن را به ترشح انسولین بیشتر وادار میکند، درحالی که این اتفاق میتواند چربیهای بدن را افزایش دهد. این مساله واقعا دردسرساز خواهد شد زیرا سلولهای چربی میتوانند ترکیبات شیمیایی خاصی را در بدن تولید کنند که نهایتا به شکلگیری التهاب منتهی خواهند شد. محدود کردن استفاده از خوراکیها و نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابههای گازدار، کیکها، کلوچهها و… در رژیم غذایی میتواند میزان چربیهای بدن را در محدوده سالم نگه دارد و خطر ابتلا به التهاب مزمن و درازمدت را کاهش دهد.
۲. گوشتهای قرمز پرچرب و فراوردههای گوشتی
فراوردههای گوشتی برای تولید شدن باید مراحل فراوری مختلفی را سپری کنند که افزودن نگهدارندههای شیمیایی فقط یکی از این مراحل است. انواع ژامبون، بیکن، هاتداگ، ناگت مرغ، سوسیس، کالباس و… در گروه همین فراوردههای گوشتی قرار میگیرند. هم فراوردههای گوشتی و هم گوشتهای قرمز پرچرب اساسا حاوی مقادیر بالایی از چربیهای اشباع هستند. مطالعات علمی هم نشان دادهاند که مصرف فراوردههای گوشتی و گوشتهای قرمز پرچرب میتواند باعث افزایش وزن و شکلگیری التهاب در بدن شود.
۳. بعضی از روغنهای پختوپز
بسیاری از روغنهای پختوپز حاوی نوع خاصی از چربی بهنام اسیدهای چرب امگا-۶ هستند. چربیهای امگا-۶ لزوما بد و مضر نیستند و بدن از آنها برای تولید انرژی و رشد طبیعی کمک میگیرد. اما چربیهای امگا-۶ باید براساس تعادل مطلوبی در کنار چربیهای امگا-۳ وارد بدن شوند تا به بدن آسیب نرسانند. پس اگر در دریافت امگا-۶ زیادهروی کنید، این تعادل را از بین میبرید و احتمال شکلگیری التهاب را در بدن افزایش میدهید. بعضی از روغنهای پختوپز حاوی امگا-۶ عبارتند از روغن ذرت، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن بادامزمینی.
۴. غذاهای سرخشده
غذاهای سرخکردنی مانند ناگت مرغ، دونات و سیبزمینی سرخکرده همگی جزو بدترین خوراکیهای مرتبط با شکلگیری التهاب هستند. بخشی از این مشکل، به بالا بودن سطح امگا-۶ در این خوراکیها برمیگردد. غذاهای سرخشده ترکیب خاصی بهنام AGEs را در بدن تولید میکنند که مستقیما باعث التهاب در بدن میشوند.
منبع: سلامت