سروتونین

آیا «کاهش سروتونین عامل افسردگی است» افسانه است؟

مطالعه نشان می‌دهد که افسردگی هرگز یک بیماری در مغز افراد نیست بلکه واکنشی به محیط آنان بوده است.

به گزارش آی‌زندگی، مطالعه‌ای که نشان می‌دهد افسردگی ناشی از سطوح پایین “هورمون شادی” سروتونین نیست به یکی از پربازدیدترین مقالات پزشکی تبدیل شده است.
این مقاله به موجی از ادعا‌های گمراه کننده در مورد دارو‌های ضد افسردگی دامن زده که در آن گفته می‌شود بسیاری از این دارو باعث افزایش میزان سروتونین در مغز می‌شوند.بررسی نشان نمی‌دهد که دارو‌ها موثر نیستند. با این وجود، نتایج بررسی تازه باعث ایجاد سوالات واقعی در مورد نحوه درمان و تفکر مردم در مورد بیماری روانی شده است.

به نقل از میگنا، پس از اینکه “سارا” اولین مراحل درمان روانپزشکی خود را در اوایل دهه دوم زندگی اش آغاز کرد پزشکان به او گفتند که دارو‌هایی که برایش تجویز شده مانند “انسولین برای افراد دیابتی” است و ضروری بود تا استفاده شود تا مشکل شیمیایی در مغز او را تصحیح کند و باید تا آخر عمر مصرف شود.مادر سارا مبتلا به دیابت نوع ۱ بود. بنابراین، او این موضوع را بسیار جدی گرفت. سارا با وجود این که به نظر می‌رسید این دارو‌ها حال اش را بدتر می‌کنند هم چنان از دارو‌ها استفاده می‌کند.

در نهایت صدا‌های تهدیدآمیز را شنید که به او می‌گفتند خود را بکشد و تحت درمان با شوک الکتریکی (ECT) قرار گرفت. با این وجود، این ادعا که او به این دارو نیاز دارد همان طور که یک دیابتی به انسولین نیاز دارد مبتنی بر هیچ گونه شواهد پزشکی‌ای نبود.
او می‌گوید: “شما احساس می‌کنید از سوی افرادی که به آنان اعتماد داشتید مورد خیانت قرار گرفته اید”. واکنش او به دارو‌ها شدید بود، اما پیام “عدم تعادل شیمیایی” که به او داده شد غیرعادی نبود.بسیاری از روانپزشکان می‌گویند مدت هاست که می‌دانند سطوح پایین سروتونین دلیل اصلی افسردگی نیست و مقاله تازه موضوع جدیدی را نمی‌گوید.

با این وجود، برخی از بیان این که دارو‌های ضد افسردگی با رفع عدم تعادل شیمیایی کار نمی‌کنند نتیجه گیری فراتری داشتند و گفتند که این دارو‌ها اصلا کار نمی‌کنند. پزشکان از این بیم دارند که در این سردرگمی، افراد ممکن است دارو‌های خود را به طور ناگهانی قطع کنند و خطر عوارض جدی ترک دارو را تجربه کنند.موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) اعلام کرده که این دارو‌ها نباید به طور ناگهانی قطع شوند مگر در موارد اورژانسی پزشکی و کاهش آهسته دوز می‌تواند علائم ترک را به حداقل برساند.

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx