آی زندگی– چارلز اسپنس، استاد روانشناسی تجربی در دانشگاه آکسفورد در تحقیقی درباره عوامل تاثیرگذار بر غذا و نوع آن تحقیق کرده است. تحقیقات او نشان میدهد که این انتخابها تا چه اندازه توسط روشهایی که ما با غذای خود درگیر میشویم شکل میگیرند. به طور خلاصه، ظاهر و بوی وعدههای غذایی ما، چه آنها را با چنگال بخوریم یا با دست – حتی موسیقیای که در حین غذا خوردن یا خرید غذا به آن گوش میدهیم، همگی میتوانند در میزان سالم غذا خوردن ما نقش داشته باشند. تکنیکهای زیر به شما کمک میکنند مغزتان را فریب دهید تا تصمیمهای بهتری برای بدنتان بگیرد.
اصلاً از کارد و چنگال استفاده نکنید
اکنون بسیاری از ما میدانیم که سرو کردن وعدههای غذایی در بشقاب کوچکتر میتواند میزان خوردن ما را کنترل کند، زیرا مغز ما بر این باور است که غذا در آنجا بیشتر از مقدار واقعی است. این تأثیر عمیقی بر سیری دارد (چقدر احساس سیری میکنید)، اما مغز را نیز میتوان با ابزارهایی که استفاده میکنیم فریب داد: کارد و چنگالهای سنگینتر قدردانی ما را از آن افزایش میدهد، مانند غذا خوردن با دست، که حواس ما را درگیر میکند و ما را بیشتر میکند.
تا حد امکان خوردن را به یک تجربه حسی تبدیل کنید
اسپنس میگوید: هر کاری که میتوانید برای توجه بیشتر و آهستهتر غذا خوردن انجام دهید، برای اینکه در لحظه هوشیارتر باشید، احتمالاً احساسات مرتبط با غذا خوردن را افزایش میدهد و به این معنی است که شما با کمتر راضی هستید. این نه تنها بر سیری تاثیر می گذارد، بلکه می تواند به شما کمک کند تا انتخاب های سالم تری داشته باشید – و از این انتخاب ها بیشتر لذت ببرید.
با چشمان خود بپزید
روانشناسان مواد غذایی ثابت کرده اند ما ابتدا با چشمان خود غذا می خوریم، و این امر بسیاری از تجربیات ما را شامل می شود. در واقع ظاهر غذاها بر طعم آن هنگام خوردن تاثیر دارد. در واقع، با شکل دادن به انتظارات ما، ظاهر غذاها حتی بر طعم ما در هنگام خوردن آنها تاثیر می گذارد. بنابراین، یک سالاد بزرگ و زیبا که دارای برگها، رنگها و بافتهای متنوع است، بهتر از یک مشت اسفناج به نظر نمیرسد. طعم بهتری نیز خواهد داشت. اسپنس میگوید، ما همچنین باید به خاطر داشته باشیم که وقتی صحبت از غذای از پیش ساخته شده به میان میآید، با چشمان خود غذا میخوریم – بهویژه زمانی که چیزی نامتقارن (یا بدون ظاهر یکنواخت) باشد.
موسیقی خود را با دقت انتخاب کنید
اسپنس میگوید: بسیاری از ادبیات بازاریابی حسی نشان میدهد که میتوانید انتخابهای غذایی افراد را با موسیقی تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر موسیقی سریع و بلند باشد، مردم حدود 30درصد بیشتر می نوشند. شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهد صداهای بلند موجب کمتر سالم شدن وعده غذایی می شود و یک سری هورمون ها را ترشح می کند که برای هضم غذاها ضرر دارد.