آی زندگی– هنگامی که هاوارد کارتر باستان شناس بریتانیایی در سال 1922 مقبره پادشاه توت عنخ آمون را شکافت، گزارش داد که چیزهای شگفت انگیزی دیده است. مقبره توت مملو از گنجینه های خارق العاده از جمله ماسک طلایی مرگ توت عنخ آمون، تخت طلایی و حتی صندل های طلا بود. اما آیا همه مقبره های سلطنتی در مصر باستان دارای چنین قبرهای مخملی بودند؟
پاسخ منفی است. در حالی که هرم بزرگ جیزه و دیگر اهرام مصر باستان آثاری باورنکردنی هستند، کالاهای دفن داخل آنها در مقایسه با آنهایی که در مقبره های فراعنه بعدی مانند توت عنخ آمون دفن شده بودند، احتمالاً نسبتاً متوسط بودند.
ولفرام گرجتزکی، محقق دانشگاه کالج لندن در بریتانیا که درباره آداب و رسوم تدفین مصر باستان و کالاهای تدفین به طور گسترده مطالعه کرده است می گوید دفن در بزرگترین اهرام ممکن است در مقایسه با توت عنخ آمون بسیار ساده به نظر برسد.
اهرام به عنوان مقبره فراعنه مصر از زمان جوسر (حدود 2630 قبل از میلاد تا 2611 قبل از میلاد) تا آهموس اول (حدود 1550 قبل از میلاد تا 1525 قبل از میلاد) استفاده می شد. گرجتزکی گفت که اکثر این اهرام قرن ها پیش غارت شدند، اما چند مقبره سلطنتی نسبتاً دست نخورده باقی مانده اند و سرنخ هایی در مورد گنجینه های آنها ارائه می دهند.
به گفته این محقق انگلیسی بیشتر اشیای یافت شده در مقبره های فراعنه وسایل شخصی طلایی شده بوده است که عادت پادشاهان مصر باستان بوده است.
آثار کشف شده در این مقبره های سلطنتی نشان می دهد که فراعنه هایی که در اهرام دفن شده اند احتمالاً با وسایل قبرهایی دفن شده اند که نسبت به آنهایی که با توت عنخ آمون دفن شده اند کمتر بوده اند. بر خلاف فراعنه اولیه، مقبره توتانخ آمون در دره پادشاهان قرار داشت – دره ای دورافتاده در نزدیکی اقصر امروزی که به گفته بریتانیکا بیش از 500 سال در طول پادشاهی جدید به عنوان محل دفن سلطنتی استفاده می شد.