آی زندگی– تنهایی یکی از آن احساساتی است که به سختی می توان آن را تعریف کرد.
در حالی که همه ما در یک مقطع زمانی احساس تنهایی کردهایم، توصیف دقیق احساس آن دشوار است. تنهایی بسیار منطقی تر از آن چیزی است که شما انتظار دارید. و درک اینکه چرا و چگونه تنهایی کار می کند می تواند آن را کمتر طاقت فرسا به نظر برساند و ابزارهای لازم برای مقابله با آن را در اختیار شما قرار دهد.
ادنکان اویفسو روانشناس و سرپرست بالینی خدمات درمانی آنلاین لیوی (Livi) انگلیسی می گوید درباره این مسئله بحث کرده که موقع تنهایی در مغز چه اتفاق می افتد. وی این سوال را مطرح می کند که اصلا تنهایی چیست؟
اویفسو توضیح می دهد: درک تفاوت بین تنهایی و انزوای اجتماعی مهم است. تنهایی یک احساس است – شما می توانید توسط مردم احاطه شوید، اما هنوز احساس تنهایی می کنید – و انزوای اجتماعی زمانی رخ می دهد که شما ارتباط کمی با مردم داشته باشید یا اصلاً ارتباط نداشته باشید.
سه ناحیه کلیدی مغز وجود دارد که در هنگام تجربه تنهایی بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند – هیپوکامپ، آمیگدال و قشر جلوی مغز. هیپوکامپ نقش عمدهای در تنظیم نحوه واکنش ما به استرس دارد، و یک بررسی نشان داد که افراد با حلقههای اجتماعی کوچکتر سطوح بالاتری از هورمون استرس کورتیزول دارند.
از طرف دیگر آمیگدال ناحیه ای از مغز است که برای شکل دادن به خاطرات مهم است و تحقیقات نشان می دهد که افرادی که زندگی اجتماعی پرمشغله ای دارند به نظر می رسد حجم بیشتری در این ناحیه دارند.
اویفسو ادامه می دهد: در نهایت، قشر جلوی مغز نقش مهمی در رفتار اجتماعی، تصمیم گیری و عملکرد حافظه ایفا می کند و مطالعات نشان می دهد که عملکرد و حجم این ناحیه بدون تعامل اجتماعی منظم کاهش می یابد.
اویفسو ادامه می دهد: در نهایت، قشر جلوی مغز نقش مهمی در رفتار اجتماعی، تصمیم گیری و عملکرد حافظه ایفا می کند و مطالعات نشان می دهد که عملکرد و حجم این ناحیه بدون تعامل اجتماعی منظم کاهش می یابد.
چرا تنهایی باعث می شود ما احساس ضعف کنیم؟
تنهایی به خودی خود یک احساس است – پس چرا بر خلق و خوی ما نیز تاثیر می گذارد؟
اویفسو می گوید: انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و ارتباط اجتماعی منظم، از طریق اجتماع، دوستی و شبکه های حمایتی، برای سلامت روانی ما حیاتی است.
بنابراین جای تعجب نیست که انزوای اجتماعی و تنهایی با افزایش خطر مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی مرتبط است که علائم آن می تواند شامل احساس غم و اندوه و ناراحتی باشد.
او ادامه می دهد: با این حال، در حالی که انزوای اجتماعی و تنهایی می تواند عملکرد شناختی ما را مختل کند، شواهدی نیز وجود دارد که اجتماعی شدن مجدد و ایجاد ارتباطات جدید می تواند اثرات منفی انزوا را معکوس کند.
اگر احساس می کنید از زندگی جدا شده اید و احساس تنهایی می کنید، درخواست کمک می تواند دشوار باشد و ممکن است ندانید به کجا مراجعه کنید. اغلب، ما نمی خواهیم به تنهایی اعتراف کنیم، اما انجام این کار همیشه ایده خوبی است. مهم است که به یاد داشته باشید که احساس تنهایی یک تجربه طبیعی انسانی است. هماهنگی برای صحبت با یک متخصص می تواند نقطه شروع مفیدی باشد.