ایستاده غذا خوردن

چرا نباید ایستاده غذا خورد؟

یکی از عادت های تغذیه‌ای، ایستاده غذاخوردن است. بعضی افراد بر این باورند که این روش می‌تواند به لاغر شدن کمک کند و بعضی دیگر ایستاده غذا خوردن را زمینه‌ساز اختلالات گوارشی شان می‌دانند. اما واقعا این سبک تغذیه مفید است یا مضر؟

به گزارش آی‌زندگی، براساس مطالعات علمی، افرادی که ایستاده غذا می‌خورند به‌خصوص اگر در خیابان باشند، تمایل بیشتری به مصرف غذا دارند و در نتیجه کالری بیشتری دریافت می‌کنند. علت این است که حالت سیری به‌موقع احساس نمی‌شود و تمایل به غذاخوردن تا 40 درصد و حتی 50 درصد نسبت به حجم غذا در حالت نشسته افزایش پیدا می کند.

غذا خوردن آگاهانه و در کمال آرامش

ایستاده غذا خوردن معمولا با جویدن سریع‌تر لقمه‌ها همراه است و حواس بیشتر از اینکه به غذا باشد متوجه محیط اطراف خواهد بود. در چنین شرایطی، مغز ادراک صحیح از حجم غذای دریافتی ندارد و نیاز به غذا خوردن بیشتر را ارسال می‌کند. غذاخوردن آگاهانه یکی از توصیه‌های صحیح تغذیه است که موجب دریافت کافی غذا می‌شود. در این صورت حواس فرد کامل متوجه غذاست و لقمه‌ها به آرامی جویده می‌شوند. در کل، از زمان شروع غذا‌ خوردن 20 دقیقه زمان لازم است تا احساس سیری به مغز برسد و غذا خوردن سریع و بدون‌ توجه عامل دریافت حجم بیشتری از غذاست.

ایستاده غذا خوردن؛ موقعیت استرس‌زا برای بدن

نتیجه مطالعه‌ای که چندی پیش در نشریه Consumer Research منتشر شد کاملا تاثیر ایستاده غذا خوردن بر سیستم گوش داخلی که مسئول تعادل و موقعیت بدن است، را تایید کرد. آزمایش‌های انجام‌شده در این تحقیق حاکی از آن است که ادراک وضعیت بدن توسط گوش داخلی بر ادراک غذا تاثیر می‌گذارد و در حالت ایستاده، سطح استرس فیزیکی را افزایش می‌دهد زیرا بر خلاف جاذبه زمین است و منجر به کاهش حساسیت حسی می‌شود. در چنین وضعیتی، طعم دلچسب خوراکی‌ها تا حدی کمتر ادراک می‌شود و حتی ممکن است با ادراک نادرست در مورد طعم و دمای غذا نیز همراه باشد.

منبع: سلامت

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx