محققان دانشگاه کرنل و دانشگاه ایالتی A&T کارولینای شمالی با مطالعه روی اسپرم گاو به این نتیجه رسیدند که اسپرم برای رسیدن به تخمک مانند مدرسه ماهیها روی یک خط مستقیم شنا میکنند. این مطالعه میتواند به روشهای درمان باروری کمک زیادی کند.
اسپرمها مانند ماهی در یک خط مستقیم شنا میکنند
به گزارش آی زندگی و به نقل از دیلی میل، محققان آمریکایی با مطالعه روی اسپرم گاو که به اسپرم انسان نزدیک است متوجه شدند اسپرمها به صورت گروهی در یک خط مستقیم اگر قرار گیرند مانند ماهیها به سمت بالادست لولههای فالوپ شنا کرده تا به تخمک زن برسند.
بدین ترتیب وقتی جریان وجود داشته باشد احتمال کمتری وجود دارد که از بین بروند اما سریعتر از رقبای خود نبودند که به تنهایی این کار را انجام دهند.
این روزها افراد دیر ازدواج کرده و دیر اقدام به بچهدار شدن میکنند و به همین دلیل تعداد اسپرم آنها کاهش یافته و برای بچهدار شدن دچار مشکل میشوند و به همین دلیل به سمت درمان باروری لقاح مصنوعی IVF روی میآورند.
بر اساس نتایج این تحقیق میتوان با انتخاب اسپرم برای استفاده در IVF کمک کرد چراکه بدین وسیله بررسی طبیعی اسپرمهای ضعیفتر موجود در دستگاه تناسلی زن از چرخه حذف میشود.
در موشها سلولها قلابهایی برای گرفتن روی یکدیگر دارند اما در گاو که شبیه انسان است رفتارشان فرق دارد و به همین دلیل این تحقیق ارزش یافته است که در مجله Frontiers in Cell and Developmental Biology منتشر شده است.
در آزمایش مذکور اسپرمها از طریق لولههای کوچک در یک دستگاه میکروسیالی قرار داده شدند که مرزهای دستگاه تناسلی زنان را تقلید میکرد.
این مایع با یک مایع ویسکوالاستیک مشابه مایع تولید مثل زنانه پر شده بود که تقریباً همان قوام پنیر ذوب شده بود.
سپس جریان آن تغییر کرد تا ببینند اسپرم چگونه واکنش نشان میدهد و در هر مرحله تعدادی با هم شنا میکردند.
وقتی جریانی وجود نداشت، محققان مشاهده کردند که اسپرمها در گروهها کمتر تغییر جهت میدهند و احتمال بیشتری دارد که در یک خط مستقیم شنا کنند.
اما وقتی این مقدار کمی افزایش یافت، اسپرمهای خوشهای بهتر در یک راستا قرار گرفتند و مثل دستهای از ماهیهایی بودند که به سمت بالادست حرکت میکنند.
محققان همچنین یک جریان سریع را آزمایش کردند و دریافتند که اسپرمهایی که در کنار هم میماندند کمتر احتمال دارد از بین بروند.
اما تیم تحقیقاتی همچنین خاطرنشان کرد که رفتار گروهبندی منجر به شنای سریعتر سلولهای اسپرم نسبت به رقبای آنها نشد.