جلوگیری از ایدز و تبخال با ماده موجود در مخاط گاو!

گروهی از محققان سوئدی و آلمانی در یک مطالعه اظهار کرده‌اند یک روانساز(Lubricant) ساخته شده از مخاط گاو در برابر اچ آی وی و تبخال موثر است.

به گزارش آی‌زندگی‌، محققان موسسه سلطنتی فناوری کی‌تی‌اچ از مخاط گاو یک روان‌ساز ایجاد کرده‌اند که قابلیت محافظت در برابر انتقال اچ آی وی و تبخال را دارد. این ژل روان‌ساز ۷۰ درصد در آزمایشات آزمایشگاهی علیه انتقال اچ آی وی و ۸۰ درصد در برابر تبخال موثر بوده است.

به نقل از ایسنا، آزمایش‌های پیشگیری کننده از این ویروس‌ها در آزمایشگاه و بر روی چندین نوع سلول انجام شد. “هونگجی یان”(Hongji Yan) محقق زیست مواد در موسسه سلطنتی فناوری کی‌تی‌اچ، می‌گوید نتایج امیدوارکننده این مطالعه این امید را افزایش می‌دهد که وقتی این ژل به عنوان یک محصول در دسترس قرار گیرد، می‌تواند به معکوس کردن روندهای نگران‌کننده در گسترش عفونت‌های مقاربتی کمک کند.

این روان‌ساز از موسین(Mucin) تولید می‌شود که موسین نیز جز اصلی بخش مخاطی است که در بدن انسان نیز تولید می‌شود، اگرچه محققان موسین اصلاح شده گاویان(Bovinae) را برای ساخت این هیدروژل استفاده کردند.

هونگجی در این باره گفت: پیچیدگی طبیعی مولکول‌های موسین، دلیل موثر بودن این ژل مصنوعی در متوقف کردن اچ.آی.وی و تبخال، بدون خطر عوارض جانبی یا ایجاد مقاومت مانند سایر ترکیبات ضد ویروسی است. در بدن ما، مولکول‌های موسین می‌توانند به ذرات ویروس متصل شده و آنها را به دام انداخته و سپس موسین‌ها از طریق گردش فعال مخاط پاک می‌شوند. هونگجی می‌گوید، ژل مصنوعی یاد شده این عملکرد خود ترمیمی را تکرار می‌کند که این امر باعث روان‌سازی مخاط و پیشگیری از عفونت می‌شود.

هونگجی در ادامه افزود: این ژل می‌تواند به افراد بیشتری کمک کند تا کنترل بیشتری بر سلامت جنسی خود داشته باشند و می‌تواند زمانی که کاندوم در دسترس نیست، محافظت بیشتری ارائه دهد. موسین موجود در ژل مصنوعی همچنین به کاهش فعال شدن سلول‌های ایمنی کمک می‌کند. این مهم است زیرا سلول‌های ایمنی فعال شده عمل تکثیر اچ آی وی را تحریک می‌کنند.

این پروژه حاصل تلاش جمعی از محققان موسسه سلطنتی فناوری کی‌تی‌اچ، دانشگاه فنی مونیخ و موسسه کارولینسکا است. تجزیه و تحلیل خواص ژل روان ساز توسط “مارتین کرچمر”(Martin Kretschmer) در دانشگاه فنی مونیخ و آزمایش‌های ویروسی نیز توسط ” رافائل سنا دیز”(Rafael Ceña-Diez) در موسسه کارولینسکا انجام شد. یافته‌های این مطالعه در مجله “Advanced Science” منتشر شد.

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx