وقتی در زندگی هیچ چیز سر جای خودش نیست، آنها آنجا هستند تا ما را آرام کنند، وقتی کنترل خود را از دست میدهیم و دیگر نمیدانیم به کجا باید پناه ببریم، توصیههای خوب و ارزشمند آنها موانع پیش روی ما را از بین میبرد و وقتی همه روی از ما برمیگردانند، آنها با خیرخواهی و شفقت پشتمان میایستند و وجود ما را سرشار از عشق و محبت میکنند. همانطور که متوجه شدید، صحبت ما در مورد پدربزرگ و مادربزرگ است، این دو انسان گرانبها که ارکان مهم خانواده به شمار میروند.
این شیوه تربیتی، بزرگترین هدیه به کودکان است
چگونه با پدربزرگ و مادربزرگ خود رابطه بهتری داشته باشیم؟
آنها همه چیز را بیحساب به ما میبخشند و هرگز انتظاری در ازای آن ندارند، به شکلی خستگیناپذیر و بدون هیچ فخرفروشی به ما کمک میکنند و ما را بیقید و شرط و بیدلیل دوست دارند. شاید به همین علت است که هیچ جمله ستایشآمیزی در این جهان درخور قدردانی از آنها نیست و احترامی که ایشان شایسته آن هستند را ادا نمیکند. اما فراتر از تمام فداکاریهایی که برای ما انجام میدهند، و تمام محبت و گرمایی که به خانههای ما میآورند، پدربزرگها و مادربزرگها میتوانند به نوههایشان کمک کنند تا از سلامت روانی بهتری برخوردار شوند و این موضوعی است که اخیراً طی تحقیقاتی بررسی و اثبات شده است.
بزرگ شدن با پدربزرگ و مادربزرگ: یک هدیه گرانبها
براساس مطالعهای که توسط تیمی از محققان دپارتمان جامعهشناسی در کالج بوستون (ایالات متحده آمریکا) انجام شده است، کودکانی که در نزدیکی پدربزرگ و مادربزرگ خود بزرگ میشوند کمتر در معرض خطر ابتلا به برخی اختلالات روانی قرار دارند و بالطبع زندگی آرامتری را پشت سر میگذارند.
این مطالعه که بر روی ۳۷۴ پدربزرگ و مادربزرگ و ۳۶۵ نوه انجام شده است، نشان میدهد کودکانی که به پدربزرگ و مادربزرگ خود نزدیک هستند و با ایشان قرابت و نزدیکی بیشتر و بهتری دارند از نظر روانشناختی در سلامت کامل به سر میبرند و بهندرت علائم اختلالاتی چون افسردگی و اضطراب را بروز میدهند. نکته جالب و در عین حال عجیب تحقیق این است که پدربزرگها و مادربزرگهایی که از سوی نوههای خود حمایت و محبت دریافت میکنند، اما درصدد جبران آن برنمیآیند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات افسردگی هستند و این موضوعی است که میتواند به یک جنجال واقعی در میان جامعهشناسان و متخصصان روانشناسی منتهی شود. بنابراین اهمیت رابطه پدربزرگ و مادربزرگ/ نوه توسط این مطالعه تاکید و تایید شده است.
با این حال، حفظ پیوندهای خانوادگی قوی که در طول زمان محکم و ثابت باقی بمانند، همیشه آسان نیست. خوشبختانه، اولین قدم و اندکی تلاش از جانب پدربزرگ و مادربزرگ یا نوهها میتواند به احیای رابطهای سالم و پایدار میان آنها کمک کند. علاوه بر این، در ادامه چند نکته برای بهبود این رابطه وجود دارد. با ما همراه باشید.
چگونه با پدربزرگ و مادربزرگ خود رابطه بهتری داشته باشیم؟
- اولین کاری که برای داشتن رابطه خوب با پدربزرگ و مادربزرگ خود باید انجام دهید این است که با آنها ارتباط برقرار کنید. از گوش دادن به ایشان دریغ نکنید و از تجربیات فراوان آنها و همه خرد و دانشی که نشان میدهند الهام بگیرید.
- پدربزرگ و مادربزرگ شما احتمالاً علایق شما را ندارند و این کاملاً طبیعی است. اما این بدان معنا نیست که نباید برخی از فعالیتها را با آنها انجام دهید، بهخصوص اگر تمام روزهایی را که در دوران کودکیتان با شما و در کنار شما سپری کردهاند، به یاد بیاورید. بنابراین چند ساعت از وقت خود را به آنها تقدیم کنید و زمانی که فعالیتهای مورد علاقه خود را انجام میدهند، ایشان را همراهی نمایید.
- برای یک سالمند دشوار است که دائماً از نزدیکان خود کمک بخواهد و به همین دلیل است که پدربزرگ و مادربزرگها اغلب ترجیح میدهند در مورد بیماریهایی که از آن رنج میبرند حرفی نزنند و سکوت کنند. پس منتظر نباشید که بیایند و از شما درخواست کمک کنند. دریا دل باشید و قبل از آنکه آنها تقاضای کمک کنند، کمک خویش را به ایشان پیشکش نمایید. این عمل شما، به خوشحالی و شادمانی آنها ختم خواهد شد!
منبع: سلامت