کرونا و تغذیه

۷ نشانه تغذیه ناسالم که باید جدی گرفت!

تغذیه ناسالم گاه به‌تدریج جزء عادت های روزمره می‌شود و زمینه‌ساز مشکلات متعدد خواهد بود اما ممکن است فرد حتی توجهی به این مسئله نداشته ‌باشد. بروز نشانه‌هایی مانند اختلالات گوارشی، تغییرات پوست و مو، خستگی و… در بسیاری موارد تحت‌‌تاثیر سبک غذایی فرد است که نباید بی‌اهمیت تلقی شود.

به گزارش آی‌زندگی، در این مطلب، به ۷ نشانه تغذیه ناسالم پرداخته ایم که به ترتیب عبارتند از:

۱. درد دندان‌ها و خونریزی لثه ها
مصرف زیاد خوراکی‌های شیرین، آبمیوه‌ها و نوشابه به مینای دندان آسیب می‌رساند و زمینه‌ساز بروز پوسیدگی و ضعف دندان‌ها می‌شود. همچنین، کمبود ویتامینC یکی از عوامل خونریزی یا تورم لثه‌ها است. بنابراین، از مصرف خوراکی‌های ترش، خیلی شور و خیلی شیرین باید پرهیز کرد و برای تقویت دندان‌ها حتما غلات سبوس‌دار، سبزیجات سبز، انواع کلم، هویج، ماهی و حبوبات در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود.

۲. آسیب پذیری و ریزش موها
اگر دچار ریزش مو، خشکی و شکنندگی تارهای مو شده‌اید، بهتر است به کمبود آهن، روی و اسیدهای چرب توجه کنید. البته کمبود دریافت پروتئین نیز ممکن است با این تغییرات همراه باشد که نیاز به مصرف بیشتر حبوبات، ماکیان، سویا و تخم‌مرغ را نشان خواهد داد.

۳. تیرگی پوست و جوش‌های پوستی
برای اینکه پوست ظاهری سالم و شاداب داشته ‌باشد، دریافت کافی ویتامین‌های A،C، D و مصرف خوراکی‌‌های سرشار از کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها ضروری است. بدترین خوراکی ها برای پوست را می‌توان خوراکی‌های خیلی چرب، خیلی شیرین، پرادویه، شور و حتی گوشت قرمز دانست. در کل، تغذیه سالم و متعادل در به تعویق ‌افتادن پیری پوست نیز تاثیر دارد. آووکادو یکی از خوراکی‌هایی است که تولید کلاژن را تحریک می‌کند و در رطوبت‌رسانی و حفظ الاستیسیته پوست نقش دارد. مرکبات به‌دلیل ویتامین‌C فراوان و ماهی به‌دلیل اسیدهای چرب امگا۳ برای سلامت و شادابی پوست عالی هستند.

۴. چروک‌های پوستی
تغذیه ناسالم می‌تواند موجب پیری زودرس و حتی تشدید آن شود. شکر به الیاف کلاژن آسیب می‌رساند و کاهش الاستیسیته پوست را تشدید می‌کند. مصرف فراوان میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌C مانند کلم‌بروکلی، اسفناج و مرکبات برای حفظ شادابی پوست توصیه می‌شود. چای سبز، ماهی‌های چرب، زردچوبه، تخم‌مرغ، بادام و فندق نیز خوراکی‌های مفید ضدپیری محسوب می شوند.

۵. اختلالات گوارشی
احساس ناراحتی معده، اسهال و یبوست از جمله پیامدهای تغذیه ناسالم است. در وهله اول باید از مصرف غذاهای سنگین، چرب، پرادویه و شیرین پرهیز کرد. نوشیدنی‌های گازدار و الکل همچنین خوراکی‌های تخمیرپذیر نیز در چنین مواردی نباید مصرف شوند. در عوض، بهتر است نوشیدن آب کافی و مصرف غذاهای سبک و با هضم راحت مانند سبزیجات پخته و انواع سوپ در رژیم غذایی جای گیرد.

۶. خستگی
تغذیه نامتعادل عامل کمبود ریزمغذی‌های ضروری برای عملکرد مطلوب بدن است که گاه با افت انرژی و خستگی بی‌دلیل بروز پیدا می‌کند. برای تامین انرژی لازم است خوراکی‌های متنوع میل شود و هیچ‌یک از وعده‌های غذایی حذف نشود. گوشت، ماهی‌های چرب به‌دلیل ویتامینD، میوه‌‌ها مانند موز و مرکبات، سبزیجات به‌خصوص کلم‌بروکلی، ‌گردو، بادام و حبوبات خوراکی‌های ضروری برای پیشگیری از خستگی خواهند بود. نوشیدن مایعات فراوان نیز اهمیت دارد زیرا کمبود آب بدن نیز می‌تواند با خستگی همراه باشد.

۷. افزایش یا کاهش وزن خیلی شدید
افزایش یا کاهش وزن خیلی شدید می‌تواند هشداری در مورد کیفیت تغذیه باشد. سوءتغذیه و مصرف زیاد خوراکی‌های سرشار از چربی و فاقد ریزمغذی‌های ضروری می‌تواند بیانگر این مشکلات باشد. در موارد کاهش وزن شدید بدون رعایت رژیم لاغری حتما باید به شیوه غذاخوردن و سبک تغذیه توجه داشت. همچنین، نباید هیچ‌یک از وعده‌های غذایی حذف شوند و حتی خوراکی‌های انرژی‌زا مانند خشکبار، آووکادو، موز، انبه، سیب‌زمینی، گوشت، ماهی‌‌های چرب، ماکیان، تخم‌مرغ و شکلات در رژیم روزانه جای گیرند.

منبع: سلامت

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx