انواع دارو و مکمل

هرگز این نوع مکمل و داروها را مصرف نکنید!

استفاده بی‌رویه و خودسرانه از مکمل‌ها و درمان‌های بدون نسخه همیشه می‌تواند خطرناک باشد اما این خطر در مورد بعضی از آنها واقعا بیشتر است.

به گزارش آی‌زندگی، واقعیت این است که تولیدکنندگان مکمل‌های غذایی مجبور نیستند که اثرات نامطلوب محصول را روی بسته‌بندی درج کنند، در حالی که معیارهای روشنی هم برای حداکثر دوز مصرفی آنها ارائه نمی‌شود. همین دو مساله شرایطی را به‌وجود می‌آورند که مصرف خودسرانه بعضی از مکمل‌ها واقعا با مشکل همراه شود. بنابراین، اگر به سلامت تان اهمیت می‌دهید، هرگز بدون مشورت با پزشک از مکمل‌های زیر استفاده نکنید.

 

۱. مکمل‌های کاهش وزن
بسیاری از مکمل‌های کاهش وزن دارای اثراتی شبیه به آمفتامین هستند که می‌تواند فوق‌العاده خطرناک باشد. واقعیت این است که بسیاری از قرص‌های لاغری که می‌توانند به‌راحتی در دسترس شما قرار بگیرند، اساسا قانونی نیستند. بسیاری از این قرص‌ها می‌توانند حاوی ترکیبات محرک‌ یا ترکیبات غیرسالم باشند و درنتیجه مصرف آنها می‌تواند با ابتلا به مشکلات اساسی یا حتی خطر مرگ همراه شود. بررسی‌های سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در مورد بعضی از محصولات لاغری شان می‌دهد که ۷۰ درصد از این محصولات حاوی ترکیباتی از داروهای ضدتشنج، داروهای تجویزی یا داروهای غیرمجاز هستند.

۲. مکمل‌های تقویت جنسی
مکمل‌های بدون نسخه‌ای که ادعاهای خاصی درباره مقابله با اختلال نعوظ دارند، عمدتا حاوی ترکیبات خطرناک هستند و باید از مصرف آنها اجتناب کرد. واقعیت این است که بیشتر مکمل‌هایی که برای ارتقای عملکرد جنسی به فروش می‌رسند، از نظر علمی مورد بررسی و مطالعه قرار نگرفته‌اند. بنابراین، بعضی از آنها می‌توانند اثر دارونمایی داشته باشند که ناچیز است، اما ادعاهای آنها درباره افزایش میل جنسی یا استقامت جنسی قطعا به اثبات نرسیده است. به‌گفته متخصصان، هیچ کس بدون نظر پزشک نمی‌تواند اختلال در عملکرد جنسی را تشخیص بدهد و درنتیجه بدون نظر پزشک هم نمی‌تواند از این داروها برای پیشگیری از اختلالات جنسی یا درمان آنها استفاده کند. اختلالات جنسی عمدتا دارای علت‌های زمینه‌ای هستند و داروهای متناسب با این علت‌های زمینه‌ای هم فقط توسط پزشک تجویز می‌شوند.

۳. «داروهای» کووید-۱۹
بررسی‌های محققان نشان می‌دهد که مدتی پس از شروع پاندمی کروناویروس، مجموعه‌ای از محصولات تقلبی یا داروهای تاییدنشده برای درمان کووید-۱۹ در فضای عمومی مورد توجه قرار گرفتند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه سن‌دیگو کالیفرنیا در این زمینه می‌گویند: «از ماه مارس تا ماه می ۲۰۲۰، تقریبا ۲۰۰۰ پست تقلبی را در فضای مجازی شناسایی کردیم که با محصولات جعلی برای درمان کووید-۱۹، کلاهبرداری‌های مالی و دیگر مسائل مخاطره‌آمیز برای مردم مرتبط بودند».

۴. قرص کافئین
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به مصرف قرص‌های کافئین به مردم جهان هشدار داده است. مصرف‌کنندگان محصولات کافئین‌دار معمولی مانند چای، قهوه و نوشابه‌های کافئینی در بیشتر موارد با عوارض خفیف زیاده‌روی در مصرف کافئین (مثل تحریک‌پذیری عصبی و لرزش) آشنا هستند. اما بیشتر افراد نمی‌دانند که قرص‌های کافئین که از کافئین غلیظ و خالص تهیه می‌شوند، بسیار قوی‌تر هستند و می‌توانند مشکلات جدی و خطرناکی را برای سلامت فرد به همراه داشته باشند، ازجمله افزایش شدید ضربان قلب یا ایجاد بی‌نظمی خطرناک در ضربان قلب، تشنج و حتی خطر مرگ. مشکلاتی مانند استفراغ، اسهال، گیجی و اختلال موقعیت‌یابی هم در گروه علائم مسمومیت با کافئین قرار می‌گیرند. قرص‌های کافئین برای افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای خطرناک‌تر هستند.

منبع: سلامت

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx