غذاهای کمک کننده به مغز

بهترین مواد مغذی برای مقابله با علائم «مه مغزی»!

«مه مغزی» به گروهی از علائم مانند اختلال در حافظه، ناتوانی در تمرکز، مشکل در پردازش اطلاعات، خستگی و افکار پراکنده اشاره دارد.

به گزارش آی‌زندگی، بسیاری از عوامل، ازجمله کمبودهای تغذیه‌ای یا عدم دریافت بعضی از مواد مغذی به میزان قابل ملاحظه ای، می‌توانند به تشدید علائم “مه مغزی” کمک کنند. پس اگر “مه مغزی” به‌دلیل کمبود ترکیبات مغذی زیر اتفاق افتاده باشد، می‌توانید برای مصرف مکمل‌های مناسب با پزشک مشورت کنید.

۱. ویتامین D
ویتامین D یکی از مواد مغذی محلول در چربی محسوب می‌شود که دریافتش برای عملکردهای سیستم ایمنی، سلامت مغز و… ضروری است. کمبود یا فقدان ویتامین D مناسب در بدن می‌تواند پیامدهای مخربی برای سلامت شناختی داشته باشد و علائم مه مغزی را تشدید کند. مطالعات مختلفی تا به امروز نشان داده‌اند که مصرف مکمل ویتامین D تحت نظر پزشک می‌تواند به‌طور کلی سلامت روان را اتقا دهد و نقش مثبتی در بهتر کردن خلق‌وخو و مقابله با افکار منفی، ‌علائم اضطراب و علائم افسردگی داشته باشد. بنابراین، ویتامین D یکی از ترکیباتی است که می‌تواند علائم مه مغزی را کاهش دهد.

۲. امگا-۳
اسیدهای چرب امگا-۳ به‌دلیل اثرات چشمگیرشان برای ارتقای سلامت انسان‌ها به شهرت فراگیری رسیده‌اند. مصرف مکمل‌های غلیظ‌شده امگا-۳ تحت نظر پزشک می‌تواند برای سلامت مغز مفید باشد و علائم مه مغزی مانند اختلال در حافظه و توجه را کاهش بدهد.
علاوه بر اینها، مکمل امگا-۳ می‌تواند به بهبود خلق‌وخو و همچنین کاهش علائم اضطراب هم کمک کند. این نکته از این نظر مهم است که افراد مبتلا به اضطراب معمولا با مشکلاتی در خلق‌وخو، تمرکز و حافظه مواجه می‌شوند و علائم مه مغزی را به پزشک گزارش می‌کنند.

۳. منیزیم
منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است که مقادیر بالای آن در لوبیا، دانه‌های خام و اسفناج یافت می‌شود. عملکردهای ضروری بدن مانند واکنش‌های آنزیمی، تولید انرژی، ‌عملکردهای عصبی و تنظیم فشار خون به منیزیم وابسته هستند. بسیاری از افراد منیزیم کافی را از طریق رژیم غذایی دریافت نمی‌کنند، درحالی که همین مساله می‌تواند اثرات منفی‌ای برای سلامت مغز داشته باشد و به علائم مه مغزی مانند اختلال در تمرکز منتهی شود. پایین بودن منیزیم در بدن افراد مبتلا به استرس رایج است، درحالی که خود همین وضعیت هم می‌تواند آسیب‌پذیری در برابر استرس را تشدید کند.
بنابراین دریافت منیزیم کافی می‌تواند آسیب‌پذیری در برابر استرس و علائم مرتبط با استرس مانند اختلالات شناختی و علائم مه مغزی را کاهش دهد. بعضی از مطالعات هم نشان داده‌اند که مصرف مکمل منیزیم تحت نظر پزشک می‌تواند به درمان علائم اضطراب و افسردگی کمک کند که درنهایت علائم مه مغزی را کاهش می‌دهد.

۴. ویتامین‌های B
مطالعات علمی نشان داده‌اند که پایین بودن سطح ویتامین‌های B در بدن یا کمبود اساسی آنها می‌تواند به علائم مه مغزی مانند اختلال حافظه، اختلال تمرکز و… منتهی شود. به همین دلیل هم مصرف مکمل‌ ویتامین‌های B توسط افرادی که مبتلا به این کمبود هستند، می‌تواند به کاهش علائم مه مغزی کمک کند. به‌گفته محققان، کمبود ویتامین‌های خاصی مانند B۶ و فولات می‌تواند علائم مه مغزی (مخصوصا اختلال در حافظه و تمرکز) را تشدید کند. بنابراین، مصرف مکمل ویتامین‌های B تحت نظر پزشک می‌تواند خطر شکل‌گیری علائم مه مغزی را کاهش بدهد.

۵. ال‌ـ‌تیانین
ال‌ـ‌تیانین ترکیب خاصی است که مقادیر بالای آن در چای سبز و دیگر گیاهان یافت می‌شود. بعضی از مطالعات علمی نشان داده‌اند که مصرف مکمل ال‌ـ‌تیانین تحت نظر پزشک می‌تواند سطح هوشیاری، زمان واکنش به محرک و کیفیت حافظه را ارتقا دهد. این ترکیب همچنین برای کاهش تنش و ارتقای سطح آرامش هم مفید است. این نکته از این نظر اهمیت دارد که کاهش استرس و ارتقای کیفیت خواب می‌تواند به ازبین‌بردن علائم مه مغزی کمک کند.

منبع: سلامت

پربیننده امروز
آخرین مطالب