فشار خون

بیماران مبتلا به فشار خون بالا نباید ایبوپروفن مصرف کنند!

به گزارش آی‌زندگی، بر اساس تحقیقات جدیدی که در مجله Mathematical Biosciences منتشر شده است، بیمارانی که برای کنترل فشار خون بالا، یک داروی ادرار آور (دیورتیک) و داروهای فشار خون مصرف می کنند، باید از مصرف ایبوپروفن خودداری کنند.

به نقل از ایرنا، داروهای ادرار آور و نیز داروهایی که برای کنترل فشار خون و تنظیم مایعات بدن تجویز می شوند مانند مهارکننده سیستم رنین آنژیوتانسین (RSA) با نسخه پزشک و با نام‌های تجاری مختلف دارویی در دسترس هستند، در حالی که مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن عمدتاً بدون نسخه با نام‌های تجاری مختلف مانند «ادویل» (Advil) یا «موترین» (Motrin) در دسترس هستند. محققان دانشگاه واترلو در این مطالعه با استفاده از آزمایش‌های دارویی شبیه‌سازی شده با کامپیوتر، به بررسی تداخلات دیورتیک‌ها(داروهای ادرار آور)، RSA و ایبوپروفن پرداختند. آنها دریافتند که در برخی از بیماران با مشخصات پزشکی خاص، ترکیب این سه دارو می‌تواند باعث آسیب کلیه شود که این آسیب در برخی موارد می‌تواند دائمی باشد.

«آنیتا لیتون»، استاد زیست شناسی و پزشکی در دانشگاه واترلو ،گفت: دیورتیک ها(داروهای ادرار آور) خانواده ای از داروها هستند که باعث می شوند بدن آب کمتری در خود نگه دارد. لایتون توضیح داد: کم آبی بدن عامل اصلی آسیب حاد کلیه است و در نتیجه مصرف مهارکننده RAS به همراه ایبوپروفن می تواند ضربه سه گانه ای به کلیه وارد کند. اگر از این داروهای فشار خون استفاده می کنید و به مصرف مسکن نیاز دارید، به جای مصرف ایبوبروفن، «استامینوفن» مصرف کنید.

آزمایش‌های دارویی شبیه‌سازی‌شده با رایانه می‌تواند نتایج را سریع‌تر از آزمایش‌های بالینی انسانی به محققان ارائه دهد. بنابراین لیتون و تیم تحقیقاتی او در این مطالعه از ریاضیات و علوم رایانه استفاده کردند تا اطلاعات اولیه ای به پزشکان در مورد مسائلی مانند عوارض دارویی ارائه دهند. البته لیتون خاطرنشان کرد: اینطور نیست که همه افرادی که این ترکیب داروها را مصرف می‌کنند، دچار مشکل می شوند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که این ترکیب می تواند مشکل ساز باشد و باید در این زمینه احتیاط کرد.

این مطالعه نشان داد که مصرف دیورتیک و مهارکننده های ACE/ARB به همراه ایبوپروفن، در مقایسه با بیمارانی که فقط با دیورتیک و مهارکننده های ACE/ARB درمان می شدند، با ۳۱ درصد افزایش خطر ابتلا به آسیب حاد کلیه (AKI) همراه بود. محققان اظهار داشتند که برای هر کسی که دارو مصرف می کند مهم است که قبل از مصرف هر نوع دارو یا مکمل بدون نسخه، با پزشک یا داروساز خود مشورت کند تا از هرگونه تداخل دارویی جلوگیری شود.

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx